ALGEN

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 06/08/2004 - 22:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

ALGEN

Ik ben net verhuisd, en in mijn tuin ligt een vijver van +/- 6 m2.
Ik heb hiervoor nooit een vijver gehad, dus ik weet er eigenlijk bijzonder weinig vanaf. ]
Mijn vijverwater is heel helder. Ik heb 2 filters en een uv-lamp.

Mijn probleem zijn de algen. Ik heb geen draadalg, maar het zijn allemaal kleine deeltjes. Mijn hele bodem is groen, en als je het er uit probeerd te scheppen met een netje dan komt het omhoog en gaat het zweven, na een paar minuten zakt het dan weer naar de bodem.

Ik heb in een tuincentrum een soort vijverstofzuiger gezien, weet iemand of dat werkt?

Graag reacties hoe ik deze alg kan verwijderen, en wat ik moet doen om de groei tegen te gaan.

PS. Ik heb voldoende zuurstofplanten in de vijver.
(kan je ook teveel zuurstofplanten in de vijver hebben.

zo, 08/08/2004 - 02:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

teveel zuurstofplanten zal niet zo snel gebeuren . ja het best is om deze uit de vijver te stofzuigen of op de uitlaat van de filter een panty te hangen en de vijver eens op te roeren zodat de pomp al het vuil naar de filter brengt .

groetjes
tom

vr, 20/08/2004 - 20:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

ga eens naar een vijverspecialist die u (wil ) japans poeder verkopen dit is redelijk duur maar als je bvb in het begin van het seizoen dit poeder aan uw vijver toevoegd dan ben je gerust tot tegen de winter van alle soorten algen( het geheim van de cristalheldere japanse vijvers)

za, 21/08/2004 - 20:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo ,
in mijn vijver had ik ook last van algen ma dan draadalgen. nochthans waren mijn waterwaarden perfect in orde en had ook helder water. Dan hebben ze mij dit aanbevolen : product van oase , het noemt aqua balance. inhoud 500ml = 10.000 liter. het hersteld op natuurlijke wijze het evenwicht in de vijver. onschadelijk voor alle vijverbewoners. bij mij zijn alle algen in 4 dagen verdwenen. Ik weet niet of het ook een oplossing zou zijn voor jouw vijver . bij werkt het perfect.

Onderwerp gesloten