zieke vis ??

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 21/02/2014 - 21:30
bio111

zieke vis ??

zag vanavond dat 1 van mijn danio`s heel rustig boven in de bak cirkels zat te zwemmen. sochtends zag ik nog niks.

en dat het visje snel zat te happen. en de kieuwen ook sneller open en dicht gaan in vergelijking met de andere danio`s. zag het rode/roze weefsel zo zitten.

zwemmen manier ziet er verder gezond/normaal uit. niet scheef naar een kant uit ofzo. en het uiterlijk zie ik niks bijzonders. geen witte stippen op de schubben. alleen een randje/punt op de vinnen. geen uit staande schubben ofzo.

bij het buikje heb ik het idee dat er een soort bultje zit. en dat vanaf het kopje naar de staart iets meer gebogen is, maar was eigenlijk al vanaf begin.

wie weet wat dit is ?

de andere danio zwemmen nog vrolijk door. en de corydoras panda ook ( van deze jongens hadden altijd al het idee van een iets snellere ademhaling ) .

zieke vis ??
vr, 21/02/2014 - 21:35
bio111

foto aquarium. op de staande tak met mos zwemt het visje.

had gister avond een kleine water verversing gedaan met een beetje vuil vanuit het zand gedaan. en een van de week ff het pompje en een paar filters ff schoner gemaakt ( ff onder een kraan gespoeld). en vergeten de stroom erop te zetten. zag de volgende morgen dat de temperatuur van 22 naar 20 graden is gezakt ( afvragen hoe en wat ) . bleek dat ik de stekkers niet in et stop contact heb gedaan.

zieke vis ??
vr, 21/02/2014 - 22:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

dus......

vr, 21/02/2014 - 23:25
bio111

niks. wat achtergrond info.

en zag net dat ter hoogten van de borstvinnen ( net boven van de borstvinnen ) dat de kleur minder is. lijkt wek eraf geschuurd. lijkt bij de staart ook wel.

en bij kieuwen iets duidelijker rood verkleuring.

Onderwerp gesloten