3x inspiratie voor een tuinhek

De meeste mensen denken bij een tuinhek aan een houten hek, omdat je dit vaak ziet bij huizen. Er wordt vaak gekozen voor hout vanwege de natuurlijke uitstraling en omdat het overal bij past. Maar er is meer mogelijk, we inspireren u graag!

Tuinhek metaal
Een tuinhek van metaal is de laatste tijd in opkomst. En dat is niet zo gek, want metaal is een materiaal dat lang meegaat. Bovendien is het erg sterk, waardoor u de tuin goed kunt beschermen tegen ongewenste bezoekers. Vaak denken mensen bij een metalen hek aan een hoog rasterwerk wat je veel langs industrieterreinen ziet. Maar dat hoeft niet, er zijn ook metalen hekken die een mooie strakke vorm hebben en prima passen bij een moderne tuin. En omdat er veel doorkijk is, blijft u genieten van de omgeving én sluit u tegelijkertijd tuin veilig af. Daarnaast is een tuinhek van metaal ook handig als u dieren heeft waarvan u graag wilt dat ze binnen de tuin blijven.

Tuinhek hout
Een tuinhek van hout: dan denkt men vaak aan een houten spijlenhek. Dat is een tijdloos model wat overal bij past. Maar er zijn ook andere voorbeelden. Denk bijvoorbeeld eens aan lage tuinschermen. Dit zijn tuinschermen die vaak als schutting geplaatst worden, maar dan veel lager. Hierdoor kunt u er overheen kijken en is de tuin dus niet potdicht. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hoogte van 90 cm. Een tuinscherm is ook veel dichter dan een spijlenhek, waardoor het een robuuste uitstraling heeft. En dit houten tuinhek is heel geschikt als u bijvoorbeeld een hond heeft die niet uit de tuin mag ontsnappen.

Tuinhek beton
Een andere optie voor een tuinhek is wat minder voor de hand liggend, namelijk een betonnen hekwerk. Dit is heel geschikt als u van modern en robuust houdt. Het beton heeft een stoere uitstraling en de grijze kleur past goed bij een strakke tuin. Er is vaak keuze uit lichtgrijs en antraciet, waardoor u dus ook de uitstraling nog zelf kunt bepalen. Overigens staat een betonnen tuinhek ook mooi bij een groene tuin, de kleur vormt dan een mooi contrast met de planten. Een ander voordeel van dit tuinhek is dat het lang meegaat, want beton is oersterk. En het heeft geen onderhoud nodig, zoals bij hout vaak wel het geval is.
Weet u al welk tuinhek het gaat worden? Bekijk ook een online inspiratie, bijvoorbeeld op tuinafscheiding.nl. Deze webshop heeft verschillende mogelijkheden die ook online te bestellen zijn.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinaanleg
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag