De vele soorten haagplanten van dit moment

Overweeg je om haagplanten te plaatsen in je tuin? Voor veel soorten tuinen kan dit een waardevolle toevoeging zijn. Ten eerste hebben haagplanten hun eigen uitstraling. Ze zien er anders uit dan andere soort planten en kunnen je tuin van een nieuw elan voorzien. Daarnaast vormen ze een mooie natuurlijke grens tussen de tuin van je buren en jouw tuin. Het is bovendien ook een milieuvriendelijkere optie. Haagplanten verminderen de inkijk in je tuin, zodat je geen last meer hebt van pottekijkende voorbijgangers. Haagplanten zijn er in allerlei soorten en maten. We vertellen je er hieronder meer over.


Decoratie haagplanten

Bloeiende haagplanten zien er ontzettend mooi uit. Niet alleen zien deze planten er mooi uit als ze bloemen, maar ze dienen tijdens de bloeiperiode ook als voedsel voor allerlei insecten. Zo draag je met je tuin je eigen steentje bij aan de lokale flora en fauna. Decoratie haagplanten hebben als voornaamste functie om er zo goed mogelijk uit te zien. Voor veel planten zijn de lente en de zomer de bloeiperiodes, maar je kunt ook kiezen voor winterharde haagplanten die juist tijdens de wintermaanden in bloei staan. Als je nog geen haagplanten hebt, zullen deze decoratie haagplanten een nieuw elan geven aan je tuin. Het tilt de look van je tuin naar een hoger niveau.


Privacy haagplanten

Haagplanten kunnen niet alleen flinke hoogtes bereiken, maar het zijn ook nog eens volle planten. Dit is zeker het geval wanneer ze in bloei staan. Hierdoor kun je als buitenstaander niet door deze planten heen kijken. Kies je voor privacy haagplanten, dan houdt dit in dat mensen niet meer van buitenaf in je tuin kunnen kijken. Dat levert je dus extra privacy op. Dit is vooral een goed idee als je last hebt van nieuwsgierige buren, het zat bent dat voorbijlopende mensen continu in je tuin kijken of als je simpelweg met een fijner gevoel in je eigen tuin wilt zitten. Je kunt nu meer doen wat je wilt in je tuin, en dat is wel zo fijn.


Haagplanten als grens

Een andere manier waarop haagplanten ingezet kunnen worden is als grens tussen jouw tuin en de tuin van je buren. Op diverse manieren kan er gezorgd worden voor een afscheiding tussen de twee tuinen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een schutting. Dat is een prima oplossing, maar toch vinden wij haagplanten een nog betere oplossing als grens tussen de twee. Dit komt doordat haagplanten een natuurlijke barrière vormen. Omdat dit op een natuurlijke wijze gebeurt, is dit beter voor de natuur.


Snel en langzaam groeiende haagplanten

Een andere keuze die je moet maken is de keuze tussen haagplanten die snel groeien en haagplanten die dit niet doen. Een groot voordeel van snelgroeiende haagplanten is dat je snel beschikt over een flinke natuurlijke grens tussen jouw tuin en die van je buren, waarbij er ook totaal geen sprake meer is van inkijk in je tuin. Tegelijkertijd staan haagplanten die snel groeien bekend om hun hoge mate van onderhoud. Dat is niet het geval bij haagplanten die langzaam groeien, omdat ze dus op een langzaam tempo groeien. Wel zul je langer moeten wachten totdat er geen inkijk meer is in je tuin.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Hagen
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag