Verschillende soorten verlichting in de tuin voor extra sfeer

Met de juiste tuinverlichting kun je ook als het donker is van jouw tuin genieten. Door een lichtplan op te stellen kies je voor de juiste verlichting. Zo kun je bijvoorbeeld een border mooi uitlichten of juist de aandacht vestigen op een boom of de gevel van je woning. Combineer paaltjes, wandverlichting en spots voor een sfeervol geheel.

Solarlampen als duurzame verlichting
Solarlampen laden overdag op in de zon, waardoor ze 's avonds van genoeg energie voorzien zijn om je tuin te verlichten. Niet alleen is dit een heel duurzame manier van verlichten, maar ook bespaar je flink wat elektriciteitskosten. Bij het plaatsen van deze lampen hoef je geen rekening te houden met kabels of snoeren, waardoor je jouw solarverlichting gemakkelijk kunt verplaatsen. Vaak wordt dit type verlichting gecombineerd met andere verlichting, zoals spotjes en wandverlichting. Energieprijzen vergelijken valt ook aan te raden, want zo betaal je zo min mogelijk voor je energie én kun je eventueel ook kiezen voor groene stroom.

Spotjes in de tuin
Spotjes zijn zeer geschikt voor het verlichten van je tuinpad en het uitlichten van bijvoorbeeld een vijver, terras of een in het oog springende boom zoals de Japanse Esdoorn. Grofweg zijn spots te verdelen in twee soorten: ondergrondse spots en de bovengrondse spots. Door te kiezen voor ondergrondse spots bespaar je veel ruimte, want deze worden in de grond gemonteerd en nemen daardoor maar weinig ruimte in. Deze spotjes worden netjes weggewerkt in de bestrating, het grind van je tuinpad, het groen of bijvoorbeeld de houten vlonder van het terras. Het licht moet kunnen reflecteren om zichtbaar te zijn. Met een bovengrondse grondspot ben je flexibeler met het licht, omdat je zelf kunt bepalen waar je deze op richt. Deze spots kun je qua uitstraling helemaal aan laten sluiten bij jouw smaak en wensen. Verstop de bovengrondse spots bijvoorbeeld in een mooi beeldje of ga voor strak vormgegeven spots.

Lichtslinger als sfeerverlichting in de tuin
Wil jij het gezellig maken 's avonds op het terras? Dan is de lichtslinger ideaal. Hiermee creëer je in een handomdraai een knusse sfeer en het is eenvoudig om de slinger op te hangen of te verplaatsen. Zo valt een lichtsnoer gemakkelijk te bevestigen onder een overkapping, aan de gevel of bijvoorbeeld in een struik grenzend aan je terras. Als je een tuinfeestje of een barbecue geeft is het praktisch om met dit soort verlichting te werken om zo de gewenste sfeer te bereiken. Je hebt de keuze uit diverse wittinten en kunt zelfs voor een gekleurd lichtsnoer gaan. Heb je een verjaardagsfeestje? Gebruik dan een lichtsnoer om de leeftijd van de jarige te benadrukken of om een gelukwens uit te schrijven. Doorgaans zijn lichtslingers zowel geschikt voor gebruik binnen en buiten. In de winter verhuis je deze dus gewoon naar de woonkamer.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Inrichting en onderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.