Een prachtige variatie aan planten in huis

Groen in huis, planten zijn nog altijd populair. Er is altijd weer een nieuw type plant die een tijdje hot en happening is. Maar ook de traditionele kamerplanten zijn niet weg te denken uit vele huishoudens. Met groene en bloeiende kamerplanten haal je meer dan alleen maar vrolijkheid in huis. Een plant zorgt ook voor frisse lucht waardoor er een positieve energie ontstaat. Veel planten hebben namelijk gunstig effect op het lichaam en geest. Nu we zoveel thuis zijn, is niks fijners dan verschillende soorten planten in huis te halen. Welke planten zijn geschikt en hoe verzorg je je planten het best? Lees hier de handige tips.

Als je kiest voor groot
Een mooie groene kamerplant kan een interieur naar een hoger niveau tillen. Zeker als je kiest voor een groot exemplaar. Je kunt natuurlijk kiezen voor een aantal kleine planten bij elkaar, maar als je echt een groot verschil wilt maken, kun je het best ook groot denken. Kies dus voor een grote groene plant die je vanuit alle hoeken van de kamer kunt zien. Koop daarbij een mooie pot die past bij de rest van het interieur en maak een deze plant een echte blikvanger. Aan wat voor soort planten kun je dan denken? Kies bijvoorbeeld voor een Areca ofwel goudpalm, de Ficus of een Kentiapalm. Ook een Monstera (gatenplant) kan erg groot worden als je deze goed verzorgt. Het verzorgen van deze planten is ook simpel. In de zomer hebben ze elke week een beetje water nodig en in de winter om de twee weken. Zet ze niet in volle zon, maar kies een hoekje in halfschaduw uit. En het leuk is, je kunt sommige planten ook zelf stekken. Zo krijg je nog meer grote planten in huis.

Een bijzonder uiterlijk
Wil je opvallen met je groene planten in huis? Laat dan de groene palm of klimop staan en kies voor een plant met een bijzonder uiterlijk. Zo kun je kiezen voor een plant met een bijzondere stengel, met opvallende gekleurde bloemen of met bijzondere bladeren. Zo heeft de Calathea bijzondere in het oog springende bladvormen met een paarse kleur. Ook de Alocasia (Olifantsoor), de Licuala (Waaierpalm) of Caladium passen goed in het rijtje van bijzondere planten. Ook deze planten zijn weer vrij makkelijk te verzorgen. De Calathea heeft een droge plek nodig om te staan en om de week wat water. De andere twee planten doen het goed op halfschaduw achtige plekken en hebben maar een bodempje aan water nodig.

Ga de hoogte in door planten op te hangen
Heb je niet zoveel ruimte op de grond maar wil je toch planten in huis. Dan is er goed nieuws, de hangplanten zijn ook weer helemaal hip. Je kunt een hangplant ophangen in een mooi mandje aan de kast, voor het raam of aan een rek aan de keuken. Ook zijn er diverse stalen potten en mandjes die je aan het plafond kunt bevestigen waardoor jij een mooie bungelde groene plant hebt. Wil je echt opvallen? Kies dan voor verschillende soorten mandjes en ophangsystemen. Hier doet trouwens de klimop het weer wel goed. Ook kun je een Koraalcactus, Erwtenplantje of de Aeschynanthus (Lipstickplant) kwijt in deze mandjes. Het voordeel van deze planten is dat ze heel weinig water nodig hebben. Zo kun jij met deze handige tips voor kamerplanten heel wat groen in huis creëren.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Kamerplanten
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.