In 5 stappen zelf een vogelverschrikker maken

Wil je vogels wegjagen in uw tuin of op uw land? Dan is een vogelverschrikker de perfecte oplossing. Tegenwoordig zijn er talloze vogelverschrikkers te koop. Je kunt bijvoorbeeld vogels laten schrikken met vliegers, nepvogels, haviksogen, geluiden en lasers. Je eigen vogelverschrikker maken kan een leuk alternatief zijn en is vaak goedkoper dan zelf een vogelverschrikker maken. Benieuwd naar hoe je een mooie en goedwerkende vogelverschrikker maakt? Volg dan de onderstaande stappen!

Stap 1: Het frame
De basis van een vogelverschrikker bestaat altijd uit een frame. Deze is simpel te maken aan de hand van twee latjes. De grootte van de verschrikker wordt bepaald aan de hand van de hoe lang de latjes zijn. Deze moet je aan elkaar bevestigen. Doe dit in de vorm van een Latijns kruis. Zorg daarom dat de verticale lat altijd langer is dan de horizontale. Je kunt de latjes recht op elkaar bevestigen, maar ook iets schuiner. Dit bepaalt uiteindelijk de houding van jouw pop.

Stap 2: Aankleden en opvullen
Tijd om de vogelverschrikker aan te kleden! Je verjaagt de vogels immers niet door twee aan elkaar bevestigde latten in jouw tuin te plaatsen. Start met het bovenlichaam van de vogelverschrikker en gebruik hiervoor bij een oud overhemd. Maak de knoopjes altijd geheel open voordat je het kledingstuk aantrekt bij de vogelverschrikker. Steek vervolgens de uiteinden van het horizontale latten door de mouwen van het overhemd. Trek de voorkant van de blouse goed en maak de knoopjes weer dicht.

Wikkel tot slot een stuk touw of ijzerdraad om de onderkant van het overhemd. Doe dit ook bij beide uiteindes van de mouwen. Gelukt? Tijd om de vogelverschrikker op te vullen. Gebruik hiervoor hooi, stro, bladeren, gras of lappen. Stop hier net zoveel van in tot de vogelverschrikker natuurlijke vorm heeft.

Stap 3: Handen en voeten
Door de verschrikker handen en voeten te geven lijkt deze nog meer op een mens, waardoor vogels er sneller van schrikken. De handen maken is eenvoudig. Je hoeft namelijk alleen maar (oude) werk- of tuinhandschoenen te hebben. Ook hier is vulmateriaal belangrijk, want het moeten natuurlijk wel echte handen lijken. Heb je de handschoenen gevuld? Steek de mouwen van het overhemd er dan bij in en knoop er een stuk touw omheen.

Voor de voeten kun je dezelfde stappen uitvoeren maar dan met oude schoenen. Deze zorgen daarnaast ook nog voor meer stabiliteit van de vogelverschrikker.

Stap 4: Het hoofd
Het belangrijkste mist momenteel nog namelijk: het hoofd. Om deze te maken heb je verschillende mogelijkheden. De meest gebruikelijke opties zijn:

  1. Pompoen
  2. Kussensloop
  3. Jute zak

Stap 5: Verdere aankleding
Je vogelverschrikker is nu in principe klaar. Vind je jouw vogelverschrikker echter nog wat saai? Dan kun je nog een aantal dingen doen om hem te leuken. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. De vogelverschrikker een gezicht geven door met stift op het gezicht te tekenen. Als je meer tijd hebt kun je ook knopen als ogen op de zak of stof naaien.
  2. Haar aanbrengen! Zo geef je de verschrikker een meer menselijke uitstraling. Het is het makkelijkste om hier stro voor te gebruiken. Lijm het hoofd aan de bovenkant in en plak er een paar stro stukken op. Heb je nog ergens een oude dweil of een pruik liggen? Dan kun je deze natuurlijk ook op het hoofd van jouw vogelverschrikker zetten.
  3. Accessoires toevoegen. Wat denk je bijvoorbeeld van een strohoeden? Of een thema outfit door middel van bijvoorbeeld hawaii decoratie? Daarnaast kun je nog reflectoren en lint bevestigen. Dankzij de reflectoren wordt het licht weerkaatst en daar schrikken vogels van. De linten geven op hun beurt de indruk dat de vogelverschrikker beweegt, waardoor vogels sneller schrikken en dus wegvliegen.
Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Diverse
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag