Zo houd jij je tuin in topvorm

Nu de zomer in het land is, beginnen je groene vingers vast te jeuken om aan de slag te gaan in je tuin. Zoals elke tuinliefhebber wil jij ook dat je tuin een plaatje is. Om dit te verkrijgen, is het belangrijk dat je hagen in vorm gesnoeid worden en je gazon er onberispelijk bij ligt. Hoe je dat voor elkaar kan krijgen, lees je hier.

Onberispelijke gazon als basis voor een prachtige tuin
Wanneer je een gazon wil om u tegen te zeggen, is het niet enkel belangrijk om regelmatig het gras af te rijden. Mos, onkruid en gazonvilt ontsieren je grasmat in grote mate. Hier kan je komaf mee maken door het gebruik van een verticuteermachine. Veel mensen kiezen ervoor om jaarlijks een verticuteermachine te huren, maar echte tuinliefhebbers kopen er best een aan. Als je zo’n machine in huis hebt, is het namelijk veel gemakkelijker om je gazon in topconditie te houden. Een verticuteermachine kiezen die bij jou en je tuin past, is niet zo gemakkelijk. Het aanbod is dan ook ruim. Er zijn machines die aangedreven worden door benzine of diesel, maar ook aandrijving door een batterij is mogelijk. Bovendien bestaan er verticuteermachines met verschillende werkbreedtes tussen de 32 en de 60 centimeter. De echte topmerken die verticuteermachines produceren zijn Stihl, Eliet en Jobeau. Om te weten welke verticuteermachine je het best kan aankopen, kan je advies inwinnen bij een expert in een speciaalzaak. Hij of zij kan je advies op maat geven, zodat je zeker een machine koopt waar je lang en veel plezier van zal hebben.

Struiken en hagen in topvorm
Struiken en hagen maken van je gazon een echte tuin. Ze moeten er dan ook onberispelijk uitzien. Dit doe je het best door gebruik te maken van een haagschaar. Veel mensen ervaren het snoeien met een haagschaar als zwaar werk. Door te investeren in een degelijk exemplaar, gaat dit klusje veel sneller en gemakkelijker vooruit. Het aanbod aan haagscharen is groot. Je kan kiezen voor een standaard exemplaar, een exemplaar op steel of een haagschaar die aangedreven wordt door benzine, elektriciteit of een batterij. Er zijn werkbreedtes mogelijk tussen de 44 en 80 centimeter. In dit ruime assortiment vind je dus zeker een haagschaar die geknipt is voor jouw hagen en struiken. De bekendste merken die kwalitatieve haagscharen produceren zijn Honda, Stihl en Stiga.

Waar koop je kwalitatief tuinmateriaal?
Wanneer je er zeker van wil zijn dat je kwalitatief tuinmateriaal aankoopt, doe je je aankopen het best in een echte speciaalzaak. Niet alleen ben je dan zeker dat je het beste materiaal aankoopt, bovendien kan je er ook advies inwinnen en vragen stellen aan mensen die kennis van zaken hebben. Je kan je aankoop in de winkel of online doen. In het laatste geval wordt je bestelling bij je thuis geleverd.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Inrichting en onderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag