Narcis in bakjes/potten

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 12/11/2004 - 19:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Narcis in bakjes/potten

Ik heb biologische narcisbollen gekocht bij Intratuin.
Nu wil ik deze graag in (rieten) bakjes en potten zetten.
Kan dat wel, bevriezen deze niet buiten? Ik heb wel houten platte bakken en een en ander komt op een groot terras (balkon) te staan, dus redelijk beschut maar toch weer koud.

Of is het beter ze binnen te zetten, boven onverwarmd? Is er een bepaalde tijd waarop ik ze verwarmd binnen kan planten om in het voorjaar bakjes te hebben?

Alle tips zijn welkom!

vr, 12/11/2004 - 21:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op bloembollen die je in de herfst moet planten mag en MOET het vriezen anders gaan ze niet groeien en zeker niet bloeien. Bloembollen die men verkoopt om binnen te planten en die dan rond kerstmis bloeien of die men dan verkoopt terwijl ze in bloei staan worden een periode in een grote diepvriezer geplaatst om deze koudeperiode na te bootsen

zo, 14/11/2004 - 18:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

je kunt nog tot eind december bollen planten, zorg er wel voor dat je een goede waterafvoer hebt, anders staan de bollen te nat,en gaan rotten. ik heb ook heel veel bollen in allerlei manden, en omdat er toch vaak erg veel water in blijft staan doe ik een ruime plastik zak erom heen , wel lucht gaten prikken, niet helemaal afsluiten anders krijg je schimmel.veel succes ermee.

za, 20/11/2004 - 15:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

narcissen hebben ongeveer 12 weken lage temperatuur nodig om voldoende lengte te krijgen. Maar bij vorst zullen narcissen in potten mogelijk bevriezen, zeker de populaire tete-a-tete. De bollen in potten en bakken kunnen dus goed buiten staan zolang het niet vriest. Bij vorst gewoon tijdelijk binnenhalen. Kijk ook uit voor teveel vocht. Potgrond heeft de neiging om zoveel water vast te houden dat bollen gaan rotten. Een plactic zak over de pot kan dit voorkomen. Potten ingraven in de tuin werkt ook goed.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag