Paar korte vragen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 13/03/2011 - 10:34
10959

Paar korte vragen

Hallo,

Ik heb een paar korte vragen, waarvoor het denk ik niet de moeite is er meerdere berichten aan te wijden. Komen ze:

-Hoe kan ik de grond ophogen op plekken die vol staan met bodembedekkers?

-Is er een mogelijkheid om bomen die naar de zon gaan overhangen (en aan die zonkant ook meer takken vormen) in model te krijgen? Uitgraven en 180 graden draaien bijvoorbeeld?

-Mijn abeliainfo-icon is voor de helft kaal. De andere helf ziet prima uit. Kan ik iets doen om de plant in vorm te krijgen? Het kale wegsnoeien lijkt me geen goede optie.

-Ik heb 2 camelliainfo-icon's naast elkaar staan in dezelfde grond. De een doet het prima en de ander een stuk minder (kleiner, beetje geel blad). Gewoon een zwak exemplaar waarschijnlijk?

Ben benieuwd.

groet,
Jan

zo, 13/03/2011 - 12:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Over welke soort bodembedekkers gaat het? Vaak kun je tussen de planten jaarlijks wat grond aanbrengen.

Om de zoveel jaar een boom 'omdraaien' lijkt me een krankzinnig idee. Mogelijk staan de bomen op een verkeerde plek. Tegen een muur?

Zonder foto is de toestand van de Abeliainfo-icon niet te beoordelen.

Camelliainfo-icon soorten zijn nogal verschillend in groeiwijze. Een witte is vaak zwakker. Niet te beoordelen, wat de oorzaak is.

zo, 13/03/2011 - 12:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

als eerste welke bodembdekkers zijn het en hoeveel moet de grond verhoogt worden? je kunt jaarlijks 2 cm grond bijstrooien. zo worden de planten niet verstoort en zullen ze kunnen meegroeien met het ritme dat je volgt om de grond te verhogen. als je vb 50 cm moet verhogen en het moet drastisch gebeuren zul je je planten moeten uithalen.

die bomen uitgraven en 180° draaien heeft geen nut. dit is nu eenmaal de natuurlijke groei van planten die naar het licht groeien. snoeien naar jouw zin kan helpen om een betere vorm te krijgen

als de takken van de abeliainfo-icon dood zijn mag je ze volledig wegsnoeien. door ook een paar gezonde takken te snoeien kun je meschien terug een betere vorm krijgen.

het probleem zal waarschijlijk aan de camelia zelf liggen als de ander het wel goed doet.

mocht je nog vragen hebben kun je eventueel foto's plaatsen om een gerichter antwoord te kunnen krijgen.

zo, 13/03/2011 - 19:13
10959

Hallo,

Hartelijk dank voor de reacties. Die bodembedekker betreft vincainfo-icon minor, dus dat wordt toch lastig om aarde bij te strooien? Dat boompje is een sering. Aan de zonkant zitten meer en langere takken. Kan die natuurlijk wel innemen om er wat symetrie in te brengen, maar ik heb liever dat de kant die minder zon vangt (vrij dicht op schutting) wat harder gaat groeien ;-). Abeliainfo-icon ga ik snoeien.

groet,
Jan

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag