Portugese laurier kopen

De Portugese laurier is zeer geschikt voor het vormen van een haag. Met zijn dikke bladeren die wat leerachtig aanvoelen wordt een volle, dichte haag gecreëerd waarbij u volop van uw privacy en beschutting kunt genieten. Het middel-tot donkergroene blad geeft de haagplant een fraai aanzien. Omdat het tot grote hoogtes uit kan groeien wordt de Portugese laurierhaag ook veel gebruikt om bepaalde dingen aan het zicht te onttrekken. Zoals een lelijke muur bijvoorbeeld of het zicht op een drukke weg. De Prunus lusitanica Angustifolia is winterhard waardoor er, zelfs tijdens extreme kou, nagenoeg geen bladverlies is. Het hele jaar door kunt u deze mooie heester aanplanten, behalve tijdens een vorstperiode. Waar u de Portugese laurier aanplant maakt ook niet uit want het groeit op iedere standplaats.

Portugese laurier onderhouden
De Portugese laurier behoeft maar weinig onderhoud. Ook al kent het een behoorlijk snelle groei, toch waaiert het niet in de breedte uit. Hierdoor is de laurierhaag ook voor kleinere tuinen heel geschikt. Om het goed in vorm te houden en nieuwe bladgroei te stimuleren is jaarlijks snoeien noodzakelijk. De beste periode hiervoor is aan het eind van de zomer, de maanden augustus/september. Slaat u het een jaar over dan vormen zich dikke takken die met een gewone snoeischaar niet meer te hanteren zijn. Let bij het snoeien erop dat u niet door de bladeren snoeit. Hierdoor ontstaan lelijke bruine randjes door uitdroging. In het voorjaar kunt u de Portugese laurier van extra voedingsstoffen voorzien door een beetje mest rondom toe te voegen.

Portugese laurier
De Portugese laurier wordt veelal geleverd met een jute zak om de kluit. Deze kunt u tijdens het aanplanten rustig laten zitten omdat het op den duur vergaat. Zorg ervoor dat de grond waarin u het aanplant goed gedraineerd is zodat vocht makkelijk weg kan. Zo wordt de kans op wortelrot verkleind. Net als bij de meeste planten wordt aangeraden om voor het aanplanten de kluit van de Portugese laurier geruime tijd in water onder te dompelen. NA het aanplanten geeft u de heester direct water. Ook in de periode erna en tijdens een warme periode stelt de Portugese laurier extra vocht op prijs

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinplanten
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.