Euonymus Japonicus Green Spire haag als buxusvervanger

De Euonymus Japonicus Green Spire wordt zeer veel gebruikt als haagplant. Dat komt omdat het winterhard is, op iedere standplaats kan staan en het zeer gemakkelijk is in onderhoud. Omdat het in het land van oorsprong Japan gewend is aan een wisselend klimaat kan de Euonymus Japonicus in ons land heel goed gedijen. Koude winters, veel neerslag of extreme warmte; niets krijgt deze groenblijvende heester eronder. Het wordt veel gebruikt voor het creëren van een haag. Niet alleen als haag aangeplant, ook in een groep of als borderbeplanting komt de Green Spire goed tot zijn recht. Dat komt door de prachtige uiterlijke kenmerken. Het heeft glanzende donkergroene blaadjes die een kleine vorm hebben en lichtgekarteld zijn. Zelfs tijdens een strenge winterperiode behoudt de Euonymus Japonicus Green Spire zijn blad.

Uiterlijke kenmerken Euonymus Japonicus Green Spire
De Euonymus Japonicus Green Spire groeit uit tot in totaal zo’n 80 centimeter hoogte. Daarmee is het zeer geschikt om lage haagjes mee te vormen. Het kent goede vertakkingen en heeft donkergroene, glanzende blaadjes. Deze zijn langwerpig van vorm en rondom licht gekarteld. De Euonymus Japonicus wordt veel gebruikt als buxusvervanger. Waar de buxus te kampen heeft met diverse ziektes en aanvreting door de buxusmot kent de Euonymus Japonicus deze problemen niet. De grond waarin u de heester aan gaat planten moet wel goed gedraineerd zijn. Spit daarom vooraf de bodem goed om tot zo’n 20 à 30 centimeter zodat water goed weggevoerd wordt. Zo voorkomt u wortelrot bij de Euonymus Japonicus. Om het een extra goede start te geven kunt u tijdens het aanplanten wat organische meststoffen aan de bodem toevoegen.

Euonymus japonicus haag aanplanten
De Green Spire kan in principe het hele jaar door worden aangeplant, waarbij deze vaak als Euonymus japonicus haag wordt toegepast. U kunt de haagplant zowel in de volle zon als in de schaduw aanplanten. Wel is het advies om dit niet te doen tijdens een vorstperiode. Zorg dat de bodem goed gedraineerd is. Spit de grond daarvoor zo’n 20 tot 30 centimeter om en voorzie het van organische meststoffen. Wanneer u de Green Spire als Euonymus Japonicus haag wilt aanplanten gebruikt u het beste een hulplijn waarlangs u ze mooi recht kunt plaatsen. Graaf een geul en vermeng de uitgegraven grond met aanplantaarde. Plaats de Green Spire op hun plek en voeg de vermengde aarde aan de geul toe. Even de grond rond de planten stevig aandrukken en direct voorzien van water. Blijf de eerste periode na het aanplanten voldoende water geven, in ieder geval om de dag.

Verzorging Euonymus Japonicus Green Spire
De Euonymus Japonicus Green Spire groeit tot een maximale hoogte van 80 centimeter. Om het in goede conditie te houden kunt u het één maal per jaar snoeien. De beste periode hiervoor is het voorjaar. Gebruik een scherpe snoeischaar en vermijd snoeien op warme dagen met veel zon. De blaadjes kunnen dan namelijk makkelijk verbranden. In zeer droge periodes heeft de Euonymus Japonicus Green Spire extra water nodig wat u het beste in de vroege ochtenduren kunt geven.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
alle seizoenen plant
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.