Zelf jouw droomtuin creëren? Zo simpel als ABC

Je tuin is een fantastische plek om te ontsnappen aan de hectische ratrace van alledag. Maar een tuin onderhouden is ook hard werken. Is jouw tuin maar wat gewoontjes? In deze blog nemen je mee langs het ABC van tuinbouw en geven we je tips om jouw hof om te toveren tot jouw persoonlijke tuin van Eden.

Arboretum
Op zoek naar planten, struiken en bomen? Een wondermooie plek om inspiratie op te doen is het arboretum. De ontelbare inheemse en exotische plantensoorten in een botanische tuin zijn ideaal om in te verdwalen. Wist je trouwens dat ‘arbor’ boom in het Latijn is? Buiten prachtige wandelingen maken, kan je er dus ook wat gaan kuieren voor ideetjes voor je eigen tuin. De mooiste periode is natuurlijk de lente, dan staan alle bomen en struiken in bloei, maar ook in de zomer kan je er genieten van al het moois dat het lokale arboretum te bieden heeft.

Bankirai
Een prachtig pad door je nieuw aangelegde tuin of een gezellig terras aan het huis, met Bankirai planken kan je alle kanten uit. Deze houtsoort uit Indonesië is onze absolute favoriet. Het is duurzaam, heeft een prachtige look en is ontzettend veelzijdig. Nee, het is niet de goedkoopste, maar de kwaliteit zit uitermate goed. Met zijn lange levensduur van ongeveer 25 jaar kan je op je twee oren slapen. Reinigen gaat makkelijk met een hogedrukreiniger, wel even je Puma werkschoenen aandoen, hoor! Eens de planken proper zijn, kan je ze oliën en je hout is weer als nieuw.

Chalet
Altijd al gedroomd van een tiny house in de achtertuin, maar heb je dat idee door gebrek aan ruimte of tijd moeten opbergen? Dan is een tuinchalet misschien wel iets voor jou. Met een beetje handigheid en goede wil heb je jouw huidige tuinhuis zo omgetoverd tot een luxueuze chalet. Ideaal voor gezellige tuinfeesten en barbecues, maar ook om je terug te trekken met je favoriete magazine of om een spelletje te spelen met het hele gezin. Voor dit project schiet je best je Snickers werkbroek aan en ga je aan de slag met een goed plan en stevige materialen. Niet meteen de handigste Harry thuis? Chalets en blokhutten voor in de tuin kan je ook volledig naar wens kopen. Van de simpelste modellen tot luxueuze edities met verdieping, slaapvertrek en aangebouwd terras. Hoe ziet jouw tuin van Eden eruit?

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinaanleg
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.