Zo kun jij bijdragen aan een schoner milieu

We zijn ons er met elkaar van bewust dat er echt niets moet gebeuren aan het verlagen van de CO2 uitstoot in de wereld. Waar veel mensen proberen hun steentje bij te dragen, zien we ook dat veel mensen het idee hebben dat hetgeen wat zij doen dusdanig minimaal is, dat ze het gevoel hebben dat het niet helpt. Ontzettend zonde als je het ons vraagt! Hoe cliché het ook klinkt, maar alle kleine beetjes helpen. Stel je doet dit met de hele buurt, dan heb je zomaar 25 tot 30 mensen die bijvoorbeeld dagelijks de verwarming een uur eerder lager zetten. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn om bij te dragen aan een schoner milieu, hebben we een aantal tips voor zodat ook jij je steentje kunt bijdragen.

Het eten van minder vlees
Bij veel mensen blijft het een gevoelig punt, het eten van minder vlees. Ondanks dat zien we wel dat er steeds meer huishoudens zijn die ervoor kiezen om één of meerdere dagen per week een vleesvervanger gebruiken om zo ook hun steentje bij te kunnen dragen aan een schoner milieu. Wist je namelijk dat zo’n 8 procent van de totale uitstoot van CO2 te maken heeft met het eten van vlees? Door iedere week één dag geen vlees te eten, kunnen we dit met elkaar drastisch omlaag brengen.

Pak wat vaker de fiets
Het is heel vanzelfsprekend dat we voor de kleine stukjes even snel de auto pakken. Helemaal wanneer het regent of koud is, hebben we natuurlijk geen zin om dit met de fiets te doen. Toch zijn het juist de kleinere stukken die zorgen voor een verhoogde uitstoot. Doordat de motor nog niet goed warm is, is de verbranding niet volledig. Dit zorgt voor een verhoogde uitstoot, wat slecht is voor het milieu. Door je auto wat minder te gebruiken, loop je ook minder kans op een eventueel ongeluk. Zo kan het heel goed zijn dat een andere dekking misschien wel veel beter bij je past. Zo kun je online je autoverzekering berekenen en kijken welke verzekering het beste bij jou past.

Wees energiebewust
Vooral wanneer het kouder wordt is het natuurlijk heerlijk om nog even een paar minuten langer onder de douche te blijven staan of de verwarming een graadje warmer te zetten. Door je hier bewust van te zijn, zul je merken dat je hier flink wat geld op kunt besparen en dus ook je uitstoot drastisch kunt verminderen. De impact die het heeft wanneer je dagelijks 2 minuten korter doucht, is op jaarbasis natuurlijk enorm. Hetzelfde geld voor onder andere je verwarming. Je kunt prima een dikke trui aantrekken en een dekentje pakken, in plaats van met een t-shirt op de bank te gaan zitten. Je zult merken dat wanneer je de thermostaat iedere avond een uur eerder wat graden lager zet, dit op jaarbasis ontzettend veel scheelt. Bovendien is de warmte echt niet binnen dat uur volledig uit je huis verdwenen. Door jezelf dit soort kleine handigheden aan te leren, bespaar je op jaarbasis niet alleen flink wat geld, maar draag je ook jouw steentje bij aan een schoner milieu

 

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Diverse
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.