Vlinderstruik verboden?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 18/02/2011 - 22:33
anjelier

Vlinderstruik verboden?

Onlangs las ik dit bericht op een forum:

Verboden voor vlinders
Ik heb als een van de huurders op een hofje in Amsterdam centrum een email van het bestuur ontvangen dat mbt onze tuinen:
.... Er mogen geen vlinderplanten meer geplant worden in de tuinen. Deze struik geeft overlast doordat de vlinderrupsen bladeren en bloemen van andere planten aanvreten ......
Als er 2 vlinders in de zomer rondvliegen mogen we blij zijn maar goed ik zal de vlinderstruik eerdaags uit de tuin graven.

Wie kan hier iets zinnigs over zeggen? Is het een onzinnig idee om zit er een kern van waarheid in?

vr, 18/02/2011 - 22:39
D_SDennis

Zulke grote kul heb ik nog nooit gehoord! Over welke vlinder zouden we het dan hebben en wie heeft net die planten in de tuin staan waar die vlinders van houden? Iedere vlindersoort heeft zijn eigen waardplanten. Op een vlinderstruik in de stad komen hoofdzakelijk kleine vos, dagpauwoog en atalante en enkele koolwitsoorten. Deze eten brandnetels, koolsoorten en adnere gewassen die in een normale tuin eigenlijk niet voorkomen.

Het enige wat ik me kan voorstellen is dat mensen in hun moestuintjes last hebben van de rupsen van koolwitjes. Maar zonder vlinderstruiken komen die er echt ook vanzelf.

Mail eens even met de vlinderstichting, (https://tinyurl.com/y6a4959e) en kijk eens of die deze mensen weer met beide benen op de aarde kunnen zetten.

za, 19/02/2011 - 01:49
rubo

Zijn ze niet in de war met vlindermessen ?

Wat een kolder.
Maar let even op: Er staat - Er mogen geen vlinderplanten meer geplant worden in de tuinen. -

Als er verder geen andere maatregelen staan dan houdt dit in dat er mag blijven staan wat er nu staat en dat betekend dus in dat je niet hoeft te rooien.

za, 19/02/2011 - 10:46
RdB

Gelet op de intelligentie van de auteur zal hij het verschil tussen een tulp en een vlinderstruik heus niet opmerken.

Ruud

za, 19/02/2011 - 13:30
hansi

Eerst roepen ze dat de mensen meer vlinderplanten moeten zetten omdat er vlinders dreigen uit te sterven,dan willen ze in sommige tuinen een verbod op vlinderplanten;De wereld staat steeds vaker op zijn kop,komt er ook eens een verbod op meer mensen (daar zorgen de natuurrampen en voedseltekorten wel voor),dat zou misschien voor de natuur beter zijn!

m.v.g.
hans

ma, 21/02/2011 - 22:29
palmbird

Wie wil er nu ergens wonen waar er tijdens de zomer geen vlinders rondfladderen?Dit is net zoals een lente zonder zingende vogels.Dan kan je evengoed naar de maan verhuizen.

Onderwerp gesloten