5 tips voor een hondbestendige tuin

De roodborstjes tjilpen, het is warm genoeg om je hond weer in je tuin te laten lopen, en niemand van ons kan stoppen met niezen. Dat klopt: er is weer een glorieus tuinseizoen aangebroken! En laten we eerlijk zijn: je viervoeter kan niet wachten om alles te vertrappen, te graven en op te eten waar je zo hard voor hebt gewerkt. Het goede nieuws is dat een beetje hondenbescherming een grote bijdrage kan leveren aan het levend en bloeiend houden van je tuin. Hier lees je namelijk hoe je je tuin hondbestendig maakt.

Moedig graven aan
Ja, je leest het goed. Als je hond een graver is, is de kans groot dat hij zijn zomer zal doorbrengen met het ontwortelen van je geraniums en peperplanten en alles daartussenin - niet bepaald ideaal. In plaats van je hond te straffen voor het graven, moedig hem aan! De truc? Wijs een "graafzone" aan in een deel van je achtertuin. Om de zone te creëren, bedek je deze met zand, aarde en andere zachte materialen om een ​​hemelse speelplaats voor je pup te creëren. Train je hond om te gaan graven op zijn aangewezen plek om een ​​ontwortelde rozenstruik te vermijden.

Kies voor grote planten
Wanneer je aan het winkelen bent voor planten, richt je aandacht dan op de grotere, meer ontwikkelde planten. Hoe groter de plant, hoe moeilijker het voor je hond zal zijn om hem per ongeluk in de vergetelheid te vertrappen zonder kans op herstel. Zelfs een Berner Sennenhond kan niet op een 5 meter hoge groenblijvende struik stampen!

Gebruik hondvriendelijke functies
Na een lange, bevredigende dag in je tuin werken, kunnen jij en je pup allebei een reiniging gebruiken. Overweeg om een ​​buitendouche voor huisdieren te installeren. Heb je een hond die niet van je zijde wil wijken terwijl je in de tuin werkt? Houd je harige vriend comfortabel en uit de zon met een verhoogd, schaduwrijk hondenbed. Ten slotte is het tuinseizoen heet, dus vergeet niet je hond water te geven als je je planten water geeft.

Plaats verhoogde tuinbedden
Veel mensen zijn vol lof over verhoogde tuinbedden voor bloemen of groenten om honden weg te houden. Bonus: deze houden konijnen ook buiten. Bijkomende voordelen van verhoogde bedden zijn onder meer een langer tuinseizoen aangezien ze sneller opwarmen dan de grond en het minimaliseren van erosie en bodemverdichting als gevolg van regen en elementen. Wel zou je viervoeter van het verhoogde tuinbed kunnen vallen. Dit moet je zien te voorkomen zodat je de hondenverzekering niet hoeft te gebruiken omdat je met je hond naar de dierenarts moet voor een gebroken poot.

Regel hondbestendige tuinafscheiding
De eenvoudigste manier om je hond uit je bloembedden te houden, is door een tuinhek aan de omtrek toe te voegen. Zelfs een klein, decoratief hek kan dienen als een effectieve barrière voor nieuwsgierige hoektanden. Andere ideeën voor tuinranden zijn in elkaar grijpende stenen randen, en als je budget aan de slankere kant is, kunnen sintelblokken een effectief afschrikmiddel zijn.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Inrichting en onderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.