Gras zaaien: hoe doe je dat?

Gras zaaien is niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet je graszaad kiezen dat geschikt is voor de grond waarop je het wilt zaaien en moet je weten wanneer het de juiste tijd is om te zaaien. In dit blogartikel vertellen we je alles over graszaden, hoe je ze moet kiezen en hoe je graszaad het beste kunt zaaien!

Welk graszaad is geschikt?
Niet ieder graszaad is geschikt voor elke grond. Je kunt overigens wel op veel verschillende plekken graszaad kopen. Om het gras in je tuin of op je balkon mooi groen te houden, is het belangrijk om het juiste graszaad te kiezen. Maar welk graszaad is nu eigenlijk geschikt voor welke grond?

Graszaad bestellen kun je in veel verschillende soorten. Sommige graszaadsoorten zijn geschikt voor droge grond, andere soorten graszaad zijn juist beter geschikt voor natte grond. Ook is er speciaal graszaad voor in de schaduw te koop en graszaad dat goed bestand is tegen weinig of geen water. Welke graszaadsoort je ook kiest, het is altijd belangrijk om te lezen hoe je het graszaad het beste kunt zaaien.

Gras zaaien, hoe doe je dat?
Gras zaaien kan op verschillende manieren: met de hand, machine of tuinblok. Zaaitips:

  • Zaai altijd in een goede richting naar het oosten of westen (afhankelijk van waar de zon opkomt/gaat)
  • Gebruik minimaal 20 gr graszaad per m²
  • Houd de grond vochtig tijdens en na het zaaien
  • Zorg dat het gras goed kan doorschieten (geen onkruid, stenen, etc.)

Welke soorten gras zijn er?

Engels Raaigras
(geschikt voor speel en sportgazons)
Komt snel op en kan goed tegen betreding. Heeft een blad met een grove structuur en komt snel op. Dit gras moet vaak worden gemaaid, besproeid en bemest. Engels Raaigras kan slecht tegen schaduw.

Veldbeemdgras
(kan goed tegen droogte)
Bezit een zeer sterk wortelgestel en kan dus goed tegen intensieve betreding. Verder kan dit soort gras goed tegen droogte. Het is duurzaam en groeit relatief langzaam.

Struisgras
Kan zeer goed tegen kort maaien en heeft een lange levensduur. Dit gras is fijn bladig van structuur.

Roodzwenkgras (geschikt voor siergazons)
Heeft een lange levensduur en een blad met een fijne structuur. Het groeit langzaam en kan kort gemaaid worden.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Gazon
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag