Je schuur/tuinhuisje verzekeren, is een inboedelverzekering voldoende?

Je schuur/tuinhuisje verzekeren, is een inboedelverzekering voldoende?
Echte tuinierders moeten er niet aan denken. Tijdens een zware storm valt er een boom bovenop uw tuinhuisje of broeikas en er is geen redden meer aan. Een beetje tuinhuisje of broeikas is best nog wel een flinke investering. Voor een nieuwe kweekkas met veiligheidsglas betaalt u bijvoorbeeld al snel duizend euro of meer. Als er ook nog eens allerlei spullen in uw kweekkas of tuinhuisje staan die ook de nodige centen hebben gekost, zoals bijvoorbeeld een zitmaaier of andere gereedschappen die u in de tuin gebruikt, dan is de ramp voor u misschien wel helemaal compleet. Misschien is het tijdens de laatste keer dat we in Nederland code rood hadden wel door uw gedachten gegaan toen u een oude boom gevaarlijk heen en weer zag waaien: het verzekeren van de spullen in uw tuin. Uw grootste hobby moet namelijk niet in gevaar lopen doordat u niet goed verzekerd bent! De vraag is echter, een schuur/tuinhuisje verzekeren, is uw huidige verzekering daarvoor voldoende? Of is het nodig om een andere woonverzekering af te sluiten?

Wat is er verzekerd in uw tuin met uw opstalverzekering?
Als u een huiseigenaar bent is de kans heel groot dat u een opstalverzekering hebt. Dit is in Nederland namelijk verplicht voor huiseigenaren. Met een opstalverzekering heeft u uw huis verzekerd voor schade die ontstaat door brand, lekkage of inbraak. De opstalverzekering heeft betrekking op uw huis en alles wat aan uw huis vastzit, maar ook alles wat vastzit aan de grond rondom uw huis. Uw tuinhuisje en kweekkas vallen hier dus onder, evenals de schutting en coniferenhaag. Wat niet onder de opstalverzekering valt zijn alle lossen spullen in uw tuin, zoals bloempotten, vogelhuisjes en tuinmeubelen. Daarvoor is een inboedelverzekering nodig.

Waarvoor is een inboedelverzekering nog meer nodig?
Een inboedelverzekering is in Nederland niet verplicht, maar wordt wel veel aangeraden. Een inboedelverzekering heeft betrekking op alle losse spullen die in uw tuin staan, maar ook op de spullen die u in uw schuur/tuinhuisje heeft staan. Staat er bijvoorbeeld een grasmaaier in uw tuinhuisje en is deze verpulverd doordat er een boom op gevallen is? En heeft u alleen een opstalverzekering? Dan wordt de schade aan uw tuinhuisje wel vergoed, maar de schade aan uw grasmaaier niet.

Wel of niet extra verzekeren?
Het hangt helemaal van uw situatie af of het verstandig is om uw tuinspullen extra te verzekeren middels een inboedelverzekering. Heeft u heel erg kostbare spullen in uw tuin staan, dan kan het verstandig zijn om een inboedelverzekering af te nemen bij uw verzekeraar. Zijn de spullen in uw tuin niet heel veel waard, dan kan het voordeliger zijn om niet te verzekeren. Wilt u echter zeker zijn dat u uw hobby altijd kan blijven uitvoeren, ook wanneer een flinke storm of brand daarbij roet in het eten heeft gegooid? Dan doet u er verstandig aan om uw spullen in de tuin wel extra te verzekeren middels een inboedelverzekering.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Diverse
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.